Drukbezochte, zonnige Uitmarkt van PLACK in Sebaldeburen

Alle voorwaarden voor succes waren aanwezig: Zonnig weer, een divers en aantrekkelijk programma, een prachtige plek en veel belangstelling zorgden voor een gezellige en verrassende Uitmarkt in Sebaldeburen.

Na de opening door wethouder Mark de Haan genoten ruim 700 bezoekers van de verschillende optredens. Men verbaasde men over de veelheid aan activiteiten en mogelijkheden die de Gemeente Grootegast op het gebied van Kunst en Cultuur biedt. Velen hebben zich aangemeld voor een cursus Twirre, een lidmaatschap van het Verzoamelhuus of een schildercursus. Er was veel animo voor de verschillende exposities ( schildergroep De Boer, Adri van der Veen, Claudia Boonstrra, Boudewijn Wolthuis, Annet Pool) en de veelheid aan optredens. De jeugd was zowel als bezoekers als als artiest ruim aanwezig; dat zorgde voor een kleurrijk geheel aan graffiti schilderijen , ontroerende en energieke optredens van Dance Mix en turnen , djembégroep Kadung, mooi geschminkte kinderen en optredens van jeugdleden van verschillende fanfares en het muziekonderwijs. Er waren zeer veel blazers te horen deze keer – allen van hoge kwaliteit. Nieuw en opvallend anders was een optreden van de Jemband, een jazz ensemble uit Opende.

Verschillende koren, waaronder ‘zingt Gode lof en het Abel tasmankoor zorgden voor afwisseling, evenals het optreden van Ties Koning. Verrassend was de afsluiting door “Big Band Big Time’ uit Ter Apel. Jonge enthousiaste musici - ook veel blazers - brachten op professionele wijze een aantal covers van Stevy Wonder ten gehore waar het publiek laaiend op reageerde. Pas na een toegift van deze band kon de uitmarkt om 18.00 uur worden afgesloten.


 

Uitmarkt 2014 Sebaldeburen, programma

Programma Uitmarkt 13 september 2014 in Sebaldeburen

(Wijzigingen voorbehouden)
 

11.00 uur Opening door wethouder Mark de Haan

Optreden van “ Uit Vriendschap” Opende

11.30 uur Kadung met aansluitend een workshop djembé spelen

12.15 uur Abel Tasmankoor

Leerlingen van de Stichting Muziekonderwijs Grootegast

12.45 uur Demonstratie turnen GSV Let’s move, aansluitend sporten met kinderen

Optreden Fanfare Dindua

13.15 uur Jem band

Workshop tekenen door Adri van der Veen

14.00 uur Dance Mix

Showkorps Dindua

14.30 uur Woudklank

Workshop schilderen Warempel

14.55 uur Christelijke Zangvereniging "Zingt Gode Lof" uit Oldekerk

15.10 uur Zanger/gitarist Ties Koning

Verhalenverteller

15.35 uur Abel Tasmankoor

GSV Let’s move met Tumblingbaan

16.05 uur Muziekvereniging Oranje

16.30 uur Afsluitend optreden van de Big Band ‘ Big Time”

+ Doorlopende markt met demonstraties en informatie.

+ Doorlopende exposities van Boudewijn Wolthuis, Adri van der Veen, Warempel , Claudia Boonstra en Schilder-groep Jan de Boer.

+ Doorlopend activiteiten voor kinderen ( schmincken, speurtocht, workshops) en oudere jeugd ( Grafity spuiten)

Toegang Gratis