Geslaagde Uitmarkt in Grootegast

Grootegast - Afgelopen zaterdag vond de derde Uitmarkt plaats georganiseerd door PLACK, het Platform voor Cultuur en Kunst in de Gemeente Grootegast.

De Uitmarkt werd met het zetten van de eerste streken op een groot schildersdoek geopend door wethouder Mark de Haan. Dit schilderij werd samen met nog een aantal andere doeken afgemaakt door de bezoekers. Deze doeken worden in december tentoongesteld tijdens de Midwintervoorstellingen die PLACK net als vorig jaar weer organiseert

Na de opening volgde een kleurrijk en optreden door ‘Kadung’, waarna de hele dag door vele optredens volgden variërend van het muziekonderwijs, fanfares, tot pop en rockoptredens van ‘Breakin’ News’, True Blue, Willem Komans en Radius .

Het publiek maakte kennis met met kunst en cultuurpresentaties op de markt en kon kijken waar ze het komende seizoen aan deel wil nemen of naar toe wil gaan: de fotoclub Westerkwartier, koor “Redaja”, het Barontheater, Turnlust en vele anderen. In de nog lege panden van het winkelcentrum, waren exposities van kunstenaars uit de Gemeente Grootegast en een workshop Striptekenen. In de Bibliotheek werden verhalen verteld in het Westerkwartiers en werden elfjes gemaakt, een gedichtje van elf woorden. Toneelclub Gastvrij gaf alvast een voorproefje van hun Openluchtspel, dat komend weekend gespeeld wordt. Het publiek genoot van de optredens van Dancemix, het optreden van de meiden met hun papa’s was fantastisch en kreeg een daverend applaus.

Aan het eind van de uitmarkt pakte de band Radius nog even flink uit. Grootegast en PLACK kijken terug op een geslaagde dag ! PLACK begint na drie jaar al een begrip te worden in de Gemeente.

De uitmarkt was de derde op een rij, na Niekerk in 2010 en Doezum in 2011 was Grootegast nu aan de beurt. De midwintervoorstellingen vinden op verzoek van het publiek dit jaar voor de tweede keer plaats. Ondanks deze successen van PLACK en het prachtige weer had de organisatie op meer publiek gerekend. Dat neemt niet weg dat het aanwezig publiek met volle teugen heeft kunnen genieten!