Sfeervolle Midwintervoorstellingen in Niekerk en Opende

Gelokt door de midwinterhoorns werd het publiek in Niekerk en in Opende verrast door een sfeervolle en afwisselende midwintervoorstelling. Beide voorstellingen werden georganiseerd door PLACK, het platform voor Cultuur en Kunst van de Gemeente Grootegast.  PLACK heeft als doel de veelzijdigheid aan kunst en cultuur uit de gemeente zichtbaar te maken en met elkaar te verbinden.

Dat is op beide avonden goed gelukt:  Het kamerkoor Consonans  met Zigeunerliederen van Brahms, werd afgewisseld door zes jonge blazers van de stichting muziekonderwijs. De gelegenheidsformatie van Piet Buist, Koos en Edgar Wieringa brachten het bijna klassieke ‘Die van hiernoast’  en het speciaal voor de voorstelling geschreven nummer ‘Vuur’. 

Rode lijn in de voorstelling was het verhaal van een vrouw die met haar dagelijkse zorgen over de crisis , de inkopen voor Sinterklaas en Kerst en de baan van haar man door een wonderlijk toeval terecht komt bij een groep zigeuners. Daar leert ze dat warmte, muziek, gezondheid en elkaar verhalen blijven vertellen belangrijker is dan de laatste mode en de nieuwste elektronica.  Een waar kerstverhaal, waar op beide avonden ruim 80 mensen op af kwamen.