Midwintervoorstellingen Lutjegast en Opende 2013

Vrijdag 13 en zondag 15 december kon men in Lutjegast en Opende genieten van twee midwintervoorstellingen gespeeld door verschillende groepen uit de gemeente Grootegast. PLACK wil met deze voorstellingen laten zien dat je verschillende vormen van kunst en cultuur met elkaar kunt verbinden in één verhaal. Deze keer was een eigentijds “Scrooge-verhaal” de basis voor de voorstelling: een zakenman, zelfingenomen met zijn ondernemersprijs en zonder geduld voor een fijne vakantie met zijn vrouw, wordt uiteindelijk als vrijwilliger van de voedselbank gelukkiger dan achter zijn computer.

Beide avonden kon het publiek genieten van Dindua en De Cantorij. Het harmonieorkest en het koor maakten er samen de Afrikaanse trommelaars van Kadung en het duo High yield on English pield een warme en afwisselende midwintervoorstelling van. Het verhaal, verteld door Hennie Lindeboom werd live geïllustreerd door tekenaar Alette de Groot.

De opbrengst van de inzameling aan het eind van de voorstelling leverde een bedrag op van € 265,00 dat door PLACK wordt gedoneerd aan de voedselbank Grootegast-Marum.