Drukbezochte, zonnige Uitmarkt van PLACK in Sebaldeburen

Alle voorwaarden voor succes waren aanwezig: Zonnig weer, een divers en aantrekkelijk programma, een prachtige plek en veel belangstelling zorgden voor een gezellige en verrassende Uitmarkt in Sebaldeburen.

Na de opening door wethouder Mark de Haan genoten ruim 700 bezoekers van de verschillende optredens. Men verbaasde men over de veelheid aan activiteiten en mogelijkheden die de Gemeente Grootegast op het gebied van Kunst en Cultuur biedt. Velen hebben zich aangemeld voor een cursus Twirre, een lidmaatschap van het Verzoamelhuus of een schildercursus. Er was veel animo voor de verschillende exposities ( schildergroep De Boer, Adri van der Veen, Claudia Boonstrra, Boudewijn Wolthuis, Annet Pool) en de veelheid aan optredens. De jeugd was zowel als bezoekers als als artiest ruim aanwezig; dat zorgde voor een kleurrijk geheel aan graffiti schilderijen , ontroerende en energieke optredens van Dance Mix en turnen , djembégroep Kadung, mooi geschminkte kinderen en optredens van jeugdleden van verschillende fanfares en het muziekonderwijs. Er waren zeer veel blazers te horen deze keer – allen van hoge kwaliteit. Nieuw en opvallend anders was een optreden van de Jemband, een jazz ensemble uit Opende.

Verschillende koren, waaronder ‘zingt Gode lof en het Abel tasmankoor zorgden voor afwisseling, evenals het optreden van Ties Koning. Verrassend was de afsluiting door “Big Band Big Time’ uit Ter Apel. Jonge enthousiaste musici - ook veel blazers - brachten op professionele wijze een aantal covers van Stevy Wonder ten gehore waar het publiek laaiend op reageerde. Pas na een toegift van deze band kon de uitmarkt om 18.00 uur worden afgesloten.